gascontainers_290x290

Gacontainers revisited

Gacontainers revisited

Nog steeds vallen er slachtoffers bij het openen van gegaste zeecontainers.
Argos ging op bezoek bij twee van hen die in eerdere uitzendingen hun verhaal vertelden. Hoe gaat het nu met hen? Een verslag van levens getekend door methylbromide en fosfine.

De Tweede Kamer besprak vorige week het rapport van de actie Tegengas. Zo noemt het ministerie van Vrom de afhandeling van de steekproef van 1.000 containers in de haven van Rotterdam. Daaruit blijkt dat een op de tien containers meer gif bevat dan volgens de normen is toegestaan. Jan de Jong, bestuurder van FNV-Bondgenoten vindt de aanpak van de minister teleurstellend.

Het ministerie neemt die steekproef op initiatief van een motie van SP Kamerlid Remi Poppe en PvdA-er Jan Boelhouwer. Wordt de motie Poppe/Boelhouwer wel goed uitgevoerd door de minister? Daarover spreken de beide Kamerleden in Argos.

Link naar VPRO Argos pagina.